БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ

Защо да се присъедините към ИТ Таланти?

Нашият Тренировъчен лагер за ИТ Таланти вече се е доказал като една изключително успешна инициатива. Резултатите говорят сами за себе си: на завършилите курса без предишен опит в областта на ИТ им се дава възможността да станат софтуерни разработчици. Резултатите са красноречиви: хора без опит или ИТ образование могат да станат софтуерни разработчици. Всички успешно завършили курсисти получават шанс да работят в Империя Онлайн, Трейдър.БГ и много други водещи софтуерни компании в България.
  • Напълно безплатна програма
  • Продължителност: 5 месеца
  • Не се изисква специфично образование или опит
  • Професионални курсове по програмиране в четири направления: PHP Web Development, JavaScript Web Development и Java EE (виж курсовете)

Информация за програмата

Тренировъчният лагер на ИТ Таланти е интензивна програма за обучение на начинаещи софтуерни разработчици. Няма изискване за предишен опит и знания в областта. Кандидатите преминават през подбор в няколко етапа, включващ два логически теста и HR интервю. Предлаганите курсове са в няколко направления: PHP Web Development, JavaScript Web Development и Java EE. На успешно завършилите курсисти се предлага кариерна реализация непосредствено след завършването – работа на трудов договор в редица български ИТ компании. Обучението за курсистите е напълно безплатно, а компаниите-партньори компенсират обучението на наетите от тях курсисти. Империя Онлайн и Трейдър.БГ са основни партньори на инициативата.

Цел на програмата

Фондация ИТ Таланти се стреми към стимулиране и подпомагане на сектора, давайки и своя принос към израстването на младите хора в България. Успешно завършилите курсисти получават възможност за работа на трудов договор във водещи IT компании в България. С успешното реализиране на този проект се намалява прехвърлянето на кадри, а вместо това се създават нови. По този начин на българските разработчици се осигурява възможността да предвиждат ръста си, без да зависят от пазара на труда.

История на курсовете

Всяка година 150 кадета завършват успешно академията. Тренировъчният лагер на ИТ Таланти вече си партнира с над 90 компании в ИТ сектора, за да им осигури квалифицирани ИТ специалисти. Инициативата регистрира повече от 2000 кандидати на сезон, от които около 150 биват допуснати да започнат интензивните 5-месечни курсове. ИТ Таланти е неправителствена организация от 2016 г. и e осигурeна от Google Ad Grants, което дава възможност за безплатни AdWords кампании. От ноември 2017 г. Община Бургас организира 5-месечна програма в сътрудничество с ИТ Таланти. Обучението отново е безплатно, а кандидатстването става чрез попълването на кратка регистрационна форма.

ИТ Таланти уебсайт

Посетете уебсайта ни, за да научите повече