История

ИСТОРИЯ

zx860y484_2323109
Империя Онлайн е водещото и най-голямото студио за разработка на игри в България. Идеята за едноименната игра - стратегията в реално време Империя Онлайн - се ражда през 2005 г., когато пътищата на Доброслав Димитров - дизайнерът на геймплея и Мони Дочев - тогава програмист на свободна практика, се пресичат. По това време Доброслав, в ролята си на собственик на една от най-големите вериги компютърни клубове "ХАОС", купува от Мони лиценз за софтуер за следене на времето, разработен от Мони. След няколко бизнес срещи става ясно, че и двамата са фенове на Age of Empires.
Скоро след това се полагат основите на механиките на геймплея, на база на щателно проучване и Доброслав представя своя бизнес план. Този обоснован подход впечатлява Мони. Следва финализиране на проекта и довършителни работи, които да свържат точките с чертичките, а целта е ясна - Империята да бъде водещото браузърно заглавие на MMO пазара. И днес играчите оценяват усилията ни да предлагаме само изключителни продукти и ни възнаграждават с лоялността си, с високите си оценки и с ласкавите си коментари на всички платформи.
king
21246624_698071170379845_8320495778705268733_o
Компанията е изложител, спонсор и лектор на най-известните и посещавани гейм конференции в света (Gamescom, Game Connection, Casual Connect, Dubai World Game Expo и т.н.). Също така сме изключително горди с двете си награди от Deloitte и бяхме отличени като рекламодател номер 1 в Google (2011 г.) и номер 3 във Facebook (2013 г.). По-късно, на стената ни на славата бяха прибавени много нови награди, между които и тази за Бизнес Развитие, Клиентска политика и Човешки ресурси на Forbes (2017).
На 21-ви септември 2018 година, Империя Онлайн става част от Stillfront Group – група от независими създатели, издатели и разпространители на игри. Stillfront оперира чрез дванадесет почти автономни дъщерни дружества: Империя Онлайн в България, Bytro Labs, OFM Studios, Goodgame Studios и Playa Games в Германия, Coldwood Interactive в Швеция, Power Challenge във Великобритания и Швеция, Dorado Online Games в Малта, Simultronics в САЩ, Babil Games в ОАЕ и Йордания, Kixeye в Канада и eRepublik в Ирландия и Румъния. Игрите на Stillfront се разпространяват по целия свят. Главните пазари са Германия, САЩ, Франция, Великобритания, Близкия изток и Северна Африка.
Untitled design
14066359_534721270048170_8556696914447823151_o
Мисия: С несломим стремеж към съвършенство създаваме светове, в които хората преоткриват себе си!
Ценности: Империя Онлайн ЕАД е студио за игри, основно насочено към разработката на мултиплейър стратегически игри, които позволяват на играчите да пристъпят в един различен свят, където могат да се забавляват, да се съревновават, да планират и да строят свои свобствени светове. Страстта - Екипът ни винаги приема работата си лично и със страст. Изпълнението - Империя Онлайн се бори да е разработчик на висококачествени онлайн игри. Почтеността - НИЕ се ценим и се уважаваме помежду си, за да развиваме способностите си.